Man patinka ruošti vakarienę orkaitėje. Priežastis labai paprasta: vakare būna pilnutėliai namai ir bet kuriuo momentu galiu pasidaryti reikalinga kažkam kitame kambaryje. Būna, vaikai užkalba man dantis penkioms minutėms – ir tenka gramdyti prisvilusį puodą. Kol ruošiu vakarienę orkaitėje, galiu skirti laiką vyrui ir kitiems svarbiausiems, o nuo prisvilimo apsidraudžiu laikmačiu. Virtuvė lieka daugiau mažiau tvarkinga , o namuose santūriai pasklinda „kažkas skanaus“ kvapai.
Šiandien prisipirkau akcijinės liesos varškės. Tai ir prasidėjo…
- 3 pakeliai liesos varškės
- 3 kiaušiniai
- 3 kupini šaukštai avižinių dribsnių
- 3 šaukštai cukraus
- Vienas didelis obuolys
- 50 gr ištirpdyto sviesto
- sauja šaldytų mėlynių, žiupsnis druskos
Šie dalykai, išskyrus mėlynes, pakliuvo į dubenį. Kartu ir obuolys, jį supjausčiau, bet odelės nelupau. Viską sumaliau su smulkintuvu iki vientisos masės. Beveik vientisos, buvo matyti smulkūs dribsnių ir obuolių gabaliukai.
Kepimo formą ištepiau aliejumi, pastačiau kepti į 230 laipsnių įkaitusią orkaitę. Kol padengiau stalą ir sukviečiau vaikus, apkepas buvo dailiai apskrudęs. Tiesa, viršų buvau pabarsčiusi šaldytomis mėlynėmis. Todėl vaikai nutarė, kad vakarienei gavo ne apkepo, o pyrago! Užteko sočiai penkiems vakarieniautojams ir vaikų svečiui Laurynui. Valgėme su grietine ir tyliai pasikartojome pamoką, kad daug cukraus vaikams valgyti nesveika.