Parvežiau lauktuvių. Nuostabiai paruoštų midijų receptas iš jaukaus restorano, kurio pavadinimo neatsimenu, bet padavėjas Frederikas maloniai papasakojo kaip tokias ruošti. Visko gali būti, kad tai nėra tikslus receptas, bet norėčiau tikėti, kad ir man kažkada gausis labai panašiai kaip ten, Briuselio Gran Plaso aikštėje. Dalinuosi.
Jei sočiai – kilogramas midijų vienam valgytojui. Žinoma, galėjome ir kukliau, nes neliko vietos ne tik desertui, bet ir vandens stiklinei. Pirmiausia reikia apskrudinti svieste svogūną ir apkepti pjaustytą morką, saliero kotą su lapeliais, raudonąją papriką. Į apkeptas daržoves meiliai supilti baltą sausą vyną (apie 200 ml), įdėti kelis šaukštus pomidorų tyrės, šlakelį pikto tabasko padažo ir kapotų petražolių. Atskirame inde pakaitintiname šaukštą sviesto su šaukšteliu miltų ir sumaišome su kitoje keptuvėje paruoštu turiniu.
Skandiname į tą marmalą midijas. Beriame druskos. Uždengę verdame tik 3 min. arba kol geldelės atsidarys.
Patiekiame su belgiška ramybe, du kartus keptomis bulvytėmis, bet tai jau atskira tema…
Tiesa, į uždaras kriaukles geriau nebesibelsti, labiausiai užsispyrusios gali pagadinti nuotaiką – tokias iškart šveiskite lauk iš katiliuko.
Pakvipo.