Keista istorija. Padariau vakar du pyragus. Pradžioje vieną, tik išsigandau, kad jis neužstingo iki reikiamos konsistencijos. Tuomet bandžiau pakartoti panašų, tik standesnį. Šiandien sekmadieninių pietų proga prapjovėm pirmąjį ir po kelių kąsnių supratau, kad jis toks ir turi būti! Tobulas šaltas šilkinis juodųjų serbentų kremas ir traškus plonytis sausainių pagrindas. Tas minkštas saldus varvėjimas absoliučiai magiškas – vaikai pamanė, kad tai ledų tortas, o suaugusiems labai tiko nekaloringa rūgštelė. Lėkštes išlaižėm, todėl dalinuosi receptu. Reikės:
- 20 belgiškų speculoos sausainių
- Litro kreminės varškės
- Stiklinės šaldytų serbentų
- 70 gr sviesto
- cukraus
- vanilės
- trijų-keturių plokštelių želatinos
Pirmiausiai sutryniau galinga kokteiline sausainius iki smulkių trupinukų. Sviestą išlydžiau ant ugnies, sumaišiau su trupiniais ir pakepiau 180 laipsnių orkaitėje apie dešimt minučių. Per tą laiką, kol padas skrudo, suplakiau kreminę varškę su keliais šaukštais cukraus, vanile, supyliau mažame kiekyje vandens ištirpintą želatiną. Pusę kremo sutryniau su serbetais. Į apačią liejau baltą kremą, ant viršaus serbentinį, juos šaukštu kelis kartus paviršiukais permaišiau ir pastačiau atšalti. Visa magija slypi tame, kad baltas kremas standesnis, o juodasis liko kiek skystesnis, bet tame visas šio pyrago žavesys.
Saldaus poilsio.