Jei manęs klaustų, ko aš pasaulyje labiausiai šiuo metu norėčiau, turbūt nedvejodama paprašyčiau didelės miego kompensacijos ir lietaus už atviro miegamojo lango. Savo motinystės karjeroje išgyvenu nedidelį išbandymą – auginti prastai miegančias dvynes. Jau antrus metus įpusėjusios panelės miega lyg princesės ant žirnio, mintinai tamsoje žinau, kurią kaip nuraminti, paguosti, užklostyti, kurį žandą paglostyti, tą darau beveik nekvėpuodama, tyliai tyliai. Esu suskaičiavusi, kad per naktį tenka vien prie dvynukių keltis mažiausiai šešis kartus – po tris prie abiejų. Kiekvienas atsikėlimas užtrunka kol užmiegu vėl. Ėmiau ir suskaičiavau kokį miego trūkumą patyriau per šiuos pusantrų metų. Vidutiniškai neišmiegu bent po porą valandų per naktį, t.y. vietoje įprastų ir man reikalingų septynių valandų miegu keturias-penkias. Tai yra 1095 valandos miego deficito, kurios nesunkiai mano nemigos apskaitoje virto į 45 nemigo paras per dvynių gyvenimo laikotarpį. Geriausiu atveju.
Man gera svajoti, kad tas laikas kažkada baigsis ir aš galėsiu sočiai išsiparpti savaitgalį, kol tėtis ryte su vaikais kepsis kiaušinienę ir žiūrės rytinius filmukus. Taip, aš svajoju apie tą laiką, kai užmigsiu vakare, o pabusiu ryte, gal net neapsivertusi ant kito šono! Man taip gera bus pasakoti namiškiams savo susapnuotą nuotykių trilerį, nes dabar aš net padoriai susapnuoti nieko nespėju.
Aš planuoju įsigyti gražiausią patalynę, po pagalve pasislėpti lavandų žiedlapių ir, įsikuitusi iki ausų, mėgautis šilkinio miego prabanga.
O iki to laiko, kol visos mano miego svajonės išsipildys, aš nusiperku juodojo šokolado ar išsiverdu kakavos gėrimo. Kartais leidžiu sau pasmaguriauti karštu šokoladu – darbe turime tokią saldžią tradiciją vaišinti juo svečius. Šokoladas mane palaiko, energizuoja, padeda susikaupti darbui, įkvepia naujai dienai. Apačioje jums dovanoju savo firminį karšto šokolado receptą.
SU TARPTAUTINE MIEGO DIENA! Linkiu gilaus, rūpestingo jūsų kūnui ir sielai miego. Miegas yra pauzė, be kurios nauja diena nesuskamba.
Pusę litro riebiausios grietinėlės sumaišau su 80 gr kakavos miltelių. Maišydama viską užverdu ant mažos ugnies. Maišyti reikia stropiai, kad neprisviltų dugnas. Keli šaukštai cukraus, vanilinio cukraus krenta į puodą pabaigoje. Paverdu kelias minutes, kol masė sutirštėja. Jeigu reikalinga kalorijų bomba – į karštą šokoladą dedu gerą šaukštą gero sviesto. Kad šokoladas būtų vientisas, kartais panaudoju blenderį. Tiems, kas mėgsta aštresnius pojučius, labai tiktų kajeno pipirų žiupsnis. Termose galima šį gėrimą laikyti visą dieną.
Saldžių sapnų.