Labai mėgstu burokėlius ir dievinu krevetes. Tai pamaniau o ką, jeigu juos sukryžminsiu vakarienei? Keistas derinys – efektas panašus, lyg susiruošti degintis Palangos moterų pliaže vidury žiemos. Tačiau jeigu būna bobų vasara, vadinasi, ir krevetės gali gultis ant burokų.
Saldžius virtus burokėlius sutarkavau, apšlaksčiau balzamiko actu, aliejumi, pabarsčiau druskos ir pipirų. Paruošiau minkštą patalą savo karališkoms gražuolėms. Krevetes pakepiau svieste su traiškytais česnakais, į išsilydžiusį sviestą keptuvėje sulaužiau gerą gabalą pelėsinio sūrio ir pamašiau, kol išsilydė. Dar į padažą supyliau pusės citrinos sultis.
Krevetės pozuoja apsipylusios iki pažastų kreminiu sūrio padažu. Karštos, kvapnios, ant didelės kupetos tarkuotų lietuviškų burokėlių. Patiekalas man truputį priminė J.Statkevičiaus naujos kolekcijos konceptą „ant šiaudų“.
Buvo gražu. Buvo skanu.